Het oude en het nieuwe bestuur aan het woord

Op 1 juli 2021 zal de overname van Het Goede Boek vzw worden afgerond!

U hoort het oude en het nieuwe bestuur aan het woord.

Kurt Maeyens (Bestuurder Vianova): “We zijn erg dankbaar dat we een overnemer hebben gevonden voor de boekwinkels van Het Goede Boek. Het gaat om een jonge zakenman die een duidelijke roeping heeft voor de literatuurbediening in België. Bid voor de praktische overdracht, dat alles goed mag verlopen.”

Guus Van Amstel (Overnemer Het Goede Boek vzw): “Het is een zegen om in overleg met Vianova en de huidige winkelbeheerders van Genk en Kortrijk de afgelopen tijd tot een akkoord te komen voor de overname van Het Goede Boek. Per 1 juli zal ik met een aantal van de huidige vrijwilligers de boekenwinkels openhouden en zo de Heere het wil uitbreiden naar een nog sterkere bediening. Voorlopig ligt de focus voor ons op het openhouden en optimaliseren van de winkels en de webshop. Daarvoor zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten in één van de winkels! Heb je interesse mail dan naar Guus@hetgoedeboek.be.

De vraag die veel gesteld is: ‘Wie is Guus? En: Waarom Guus?’ Samen met mijn vrouw Els Vanhuysse ben ik al een tijdje bezig geweest met de vraag: hoe kunnen we God meer dienstbaar zijn, hoe kunnen we de kerk in Vlaanderen opbouwen en welke noden zijn er specifiek voor de christelijke gemeentes in Vlaanderen. Tijdens die tijd van biddend zoeken zag ik de oproep van Vianova voorbij komen over de afstoting van Het Goede Boek. Na een aantal gesprekken en tijd in gebed mochten we gezamenlijk tot de conclusie komen dat God deuren opende! Wie zijn wij? Samen met mijn vrouw heb ik 2 kinderen (en een derde onderweg) en we wonen in Hoeselt, Limburg. Zelf heb ik een onderneming actief in ondersteunende bedrijfsconsultancy en aansturend management. Daarvoor ben ik vooral werkzaam in de nachtdistributie. Tijdens de werkweek ben ik ook anderhalve dag werkzaam voor de lokale kerk in Tongeren. Hier zorg ik dan, naast mijn werkzaamheden als oudste, voor de wekelijkse Bijbelstudies en het evangelisatiewerk. Heb je vragen of wil je graag verder kennismaken, email dan gerust naar Guus@hetgoedeboek.be.