Het Goede Boek Leuven 2.0

In de afgelopen 1,5 jaar is de hele wereld veranderd. In Het Goede Boek hebben we ook vele veranderingen ervaren.

Nu is het tijd om de volgende stappen te zetten naar een sherpere visie toe.Het Goede Boek 2.0 wil een centrum van geestelijke opbouw en aanvullend onderwijs worden. Hoe gaan we verder in deze nieuwe wereld, met evangelisatie, met relaties, met rouw, met ethische vragen? We willen mensen samenbrengen voor opbouw voor het koninkrijk van God via literatuur, ontmoeting en onderwijs. Niet in plaats van de lokale kerkgemeenten, wel samen met de lokale kerkgemeenten. We willen mensen door Christus aan het groeien en bloeien brengen zodat God door hen de wereld kan bereiken.

We hopen spoedig iets nieuws in Leuven te openen met een concept dat je nergens anders in Vlaanderen kan vinden.

Wat?

Een nieuwe concept, een ontmoetingsplaats met een Christelijke boekenwinkel (NL, EN, FR), een koffiehuisje, live muziek (unplugged) en kleine opbouwende evenementen.

Waar?

Tervuursesteenweg 194, 3001 Leuven (Heverlee)

Wanneer?

Vanaf het najaar 2021, Woensdag t.e.m. zaterdag 12u-21u.

Wie?

In juli heeft VIANOVA (Belgische Evangelische Zending) het stokje van ‘Het Goede Boek’ overgedragen aan Guus Van Amstel. Lyssa en William Bode werken met Guus samen in het ontwikkelen van Het Goede Boek 2.0, ondersteund door vele onmisbare vrijwilligers! We zijn op zoek naar vrijwilligers in Leuven die ons willen helpen om onze Heere te dienen met hun tijd en talenten.Neem contact op met ons (leuven@hetgoedeboek.be) voor een lijst van alles wat je zou kunnen doen om bij te dragen aan Het Goede Boek Leuven. Zowel voor, tijdens en na de opstart fase.

Hoe?

Op het moment hebben we de sleutels van het pand en willen met de renovatie werkzaamheden beginnen, in de hoop zo spoedig mogelijk te kunnen openen. Wij hebben hulp nodig met het opstarten van de bediening en de uitbreiding, zowel praktisch (kleine renovatieprojecten, het zoeken van tweedehands meubelen, enz.) als financieel. Wij moeten tenminste €10.000 bij elkaar brengen om te kunnen openen.
Bid: Bidt u met ons mee voor meer werkers, groei van de bediening en het openen van de deuren in Leuven? Er is veel werk dat moet gebeuren.
Ga: Wilt u ons helpen met uw tijd en uw handen? Heb jij technische kennis, administratieve vaardigheden, handige skills of een set leergierige handen? Meld je aan en help ons mee dienen!
Geef: Wil jij de bediening van Het Goede Boek vzw steunen met een eenmalige of periodieke gift? Contacteer ons of maak je gift over op IBAN BE17 0011 7708 7421 op naam van Het Goede Boek vzw.
Zou jij het antwoord op onze gebeden kunnen zijn?

Waarom?

Wij willen een ontmoetingsplaats voor Christenen uit alle achtergronden en van alle leeftijden opzetten, een plek waar zij bemoedigd worden in hun levenswandel met God, waar zij toegerust worden om hun geloof te delen met anderen en plezier hebben in het samen zijn. Geen twijfel mogelijk dat u de koffiehuis trend hebt gezien in heel België, die zowel jong als oud aantrekt. We willen gebruik maken van de populariteit van de koffiehuis ‘vibe’ om mensen bij elkaar te brengen voor het Koninkrijk van God. Ook kennen wij de kracht van muziek om mensen samen te brengen voor lof en aanbidding. Wij willen in het koffiehuis live muziek organiseren om mensen de gelegenheid te geven hun muzikale talenten met elkaar te delen. Bijbels en Christelijke boeken verkopen zal nog steeds het belangrijkste onderdeel van de bediening zijn. Een lijst van de te verkopen boeken zal zorgvuldig samengesteld worden, met naast de Nederlandse uitgaven een groter assortiment van Engelse - en Franstalige boeken.

Wij luisteren

Heb je ideeën over wat je graag zou zien gebeuren in Het Goede Boek 2.0 in Leuven? We horen graag van je!
Speel je graag een muziek-instrument of zing je graag als uiting van je relatie met God? Bouwt jouw muziek anderen op in geloof? Laat het ons weten als je geïnteresseerd bent om je talenten te delen met de mensen die in onze boekenwinkel en koffiebar zullen komen. We werken aan ons team van muzikanten.
Is er een lokale christelijke muzikant die je graag zou willen zien spelen? Is er een workshop of les die je zou willen bijwonen, iets wat je zou willen leren? Laat het ons weten! Wil je je kennis of vaardigheid delen met een kleine groep? We plannen workshops en lessen in.
Heb je een passie voor koffie of thee? Wij ook! Kun je ons helpen met het bereiden en serveren van deze dranken aan onze gasten zoals je Jezus zou dienen?
Het Goede Boek 2.0 in Leuven gaat over het samen opbouwen van het Lichaam van Christus. We kunnen zoveel van elkaar leren. We verwelkomen alle talen en willen voor elk wat wils bieden in onze zeer internationale Belgische stad Leuven.