Onderstaande boeken zijn uitgegeven door Het Goede Boek of een van de medewerkers van Het Goede Boek.
Deze uitgaven zijn niet verkrijgbaar in de webshop. U kunt ze vinden in onze winkels of bestellen via telefoon of e-mail.

Geloofsopvoeding, hoe doe je dat? - Kurt & Fokkeline Maeyens - € 7

Geloofsopvoeding, een heel belangrijk onderwerp, daar is iedereen het over eens, maar hoe doe je dat? Kurt en Fokkeline hebben vanuit de nood, gedeeld door verschillende jonge gezinnen, een praktisch boekje samengesteld rondom geloofsopvoeding in de praktijk.

Het boekje wil gezinnen, jonge koppeltjes, kringen binnen de gemeente, … aanmoedigen om over geloofsopvoeding na te denken. Door middel van praktische voorbeelden uit hun eigen leven en gezin moedigen ze de lezer aan ook zelf concrete stappen te zetten rondom het doorgeven van het geloof binnen het gezin.

Van God ontvangen - Fokkeline Maeyens - € 9,95

"Ik mag doorgeven wat ik, dwars door alle strijd, lijden en frustraties heen, mocht leren."

Jezus zegt in Lucas 4:18-19: "Ik ben gekomen om hen die gebroken zijn te herstellen, om hen die gevangen zitten te bevrijden en hen die verslagen zijn hoop te geven"

In Van God ontvangen schrijft Fokkeline dat ze als tiener steeds weer te horen kreeg: "Jij zal nooit het leven aankunnen". Ze vatte dit op als: 'voor God zal jij nooit echt bruikbaar kunnen zijn...'. Deze leugen heeft jarenlang haar hart in beslag genomen. Tot ze op een dag het hemels perspectief zag van haar leven: 'ik mag anderen troosten met de troost waarmee ik zelf getroost ben'. En zo is elk dal, elk moeilijk moment, een uitdaging om levenslessen van God te ontvangen. Hoe moeilijk situaties ook zijn... de lessen die je leert zijn de moeite waard om lijden te ondergaan.

"God heeft nog nooit iets, waaraan Hij begonnen is, half afgemaakt laten liggen! En Hij gaat dat ook niet doen met jouw leven! God gaat verder met kneden en vormen, zodat je steeds meer gaat lijken op de Heer Jezus zelf. Je bent geen 'hopeloos geval'. Je bent niet te moeilijk of te ingewikkeld voor de Allerhoogste."

- Dirk Lemmens

In stille verwondering - Linda Smit-Adriaens - [niet meer bestelbaar]

Met de gedichten in deze bundel wil de auteur haar verwondering en bewondering delen met de lezers.

Linda Smit-Adriaens (1952) schrijft al sinds haar dertiende levensjaar. Deze bundel bevat een selectie van haar gedichten over de natuur en over haar groei in geloof en vertrouwen.
Haar man, Ger Smit, heeft haar steeds gestimuleerd om haar gedichten te publiceren, opdat ook anderen erdoor worden bemoedigd. In 2011 is hij overleden.
De auteur is God bijzonder dankbaar voor de 32 jaar dat zij elkaar gekend hebben.

Gegrepen - Linda Smit-Adriaens - € 14,50

Uit het leven & werk van Ger Smit

Dit boekje is samengesteld om een droom van Ger waar te maken.

'Ger wou bij zijn leven al een boek schrijven, maar heeft me er maar één hoofdstuk van gedicteerd. Hijzelf koos de titel: Gegrepen! Ook voor mij was deze titel toepasselijk want ik heb het gegrepen uit het materiaal dat hij heeft nagelaten. Ik heb gegrepen uit zijn leven en werk en ik hoop van harte dat ook jullie door de boodschap gegrepen worden.'