Abraham had twee zonen

    Bestelbaar


Korte beschrijving/Annotatie

Izak en Ismaël passen beide in Gods plan legt Messiasbelijdende Jodin Julia Blum uit aan de hand van Genesis, Jom Kipoer en de brif aan de Galaten.

Tekst achterflap

Een Stem uit de Hemel voor Izak én voor Ismaël Op de berg Moria klonk op het laatste moment een reddende stem vanuit de hemel voor Izak. Die zei tegen Abraham: “Raak de jongen niet aan.” Julia Blum wijst erop dat er ook een stem uit de hemel klonk toen Ismaël op sterven lag: “Wat is er, Hagar? Wees niet bezorgd.” Julia Blum opent de ogen van de lezers voor de overeenkomsten in de Bijbelteksten bij deze twee zonen van Abraham en laat zien dat elk van de twee zonen een eigen bestemming heeft in Gods plan. De contouren worden heel wonderlijk zichtbaar in de voorschriften voor Grote Verzoendag (Jom Kipoer). Blum werpt ook nieuw licht op Galaten 4 over Hagar en Sara. Genezing als doel Julia Blum is een Jodin die tot geloof in Messias Jezus is gekomen. Voor haar was het een bijzondere opgave om niet alleen over de nakomelingen van Izak maar ook over die van Ismaël te mediteren. Als inwoner van Israël wordt ze immers dagelijks geconfronteerd met het conflict tussen Joden en Arabieren. Aan het eind van het boek schrijft ze: “Alles wat de Heer hier heeft geopenbaard had slechts één doel: om te genezen. Om die martelende breuk te helen die bijna vierduizend jaar geleden begon.”

Slogan/Promotie

Een uitzonderlijk boek van een Jodin die in Jezus gelooft en laat zien hoe de nakomelingen van Izak (Israël) en Ismaël (Arabieren) passen in Gods plan.

Biografie

Professor Julia Blum groeide op in Estland en studeerde in Riga.Ze emigreerde naar Israel en studeerde in Jeruzalem Hebreeuws en Nieuw Testament.

Details

  EAN :9789492818089
  Auteur: 
  Uitgever :Toetssteen
  Vertaler : Marijke Petri
  Publicatiedatum :  04-10-2019
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :210 mm
  Breedte :149 mm
  Dikte :12 mm
  Gewicht :309 gr
  Voorraad :Bestelbaar
  Aantal bladzijden :200