Beschikbaar

Korte beschrijving/Annotatie

Na een spannende reis door Israël met grote uitdagingen en een onmogelijke liefde keert Yoan terug naar Jeruzalem. Hij moet ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus.

korte beschrijving

Willem de Vink heeft meer dan twintig boeken gepubliceerd. Veel gelezen zijn het dagboek Goede genade!, de Tienerbijbel, zijn autobiografie Getekend, en het stripboek Jezus Messias, dat al in 140 talen werd uitgebracht. Al zijn boeken illustreert hij zelf. Dit is zijn eerste roman.

Recensie/Quote

Yoan, een jongen van vijftien, is gewend om zijn eigen zin te doen. Het liefst haalt hij halsbrekende toeren uit op de daken van Jeruzalem. Maar zijn vader sleept hem mee in het verzet tegen de Romeinen. Hij reist heel Israël door en komt voor steeds grotere uitdagingen te staan. In een wereld van discriminatie, radicalisering en geweld moet hij leren de juiste keuzes te maken. Na een spannende reis en een onmogelijke liefde keert hij terug naar Jeruzalem.Hij belandt in een heftige crisis als hij ooggetuige wordt van de arrestatie van Jezus en naakt wegvlucht. Niemand kan hem helpen. Hij zal zelf moeten ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus. De auteur heeft een spannend en bijzonder boek geschreven, voor jongeren en volwassenen tegelijk. Een verhaal over boosheid overwinnen, volwassen worden en ontdekken wat liefde is.

Citaat van vorige beoordeling

Dit spannende en bijzondere boek is geschreven voor jongeren en volwassenen tegelijk. Een verhaal over boosheid overwinnen, volwassen worden en ontdekken wat liefde is. ‘Ik heb het boek Markus geschreven voor iedereen die ik een overstelpende leeservaring mee mag geven. Dit boek is een uitnodiging tot denken, horen, zien, ruiken, voelen, ontdekken, liefhebben. Ik heb daarbij niet alleen aan volwassen lezers gedacht, maar ook aan tieners. Het lijkt me geweldig als de lezer Markus dichtslaat en denkt: Hoe is het mogelijk dat ik dit allemaal heb meegemaakt. Nu weet ik wat ik ga doen!’ Willem de Vink

Quote uit recensie van vorig werk

Markus is een verrassend verhaal, dat met veel passie is geschreven en getekend door Willem de Vink. Als je houdt van Bijbelhistorische verhalen is het zeker een aanrader om te lezen. Wat de meeste indruk op mij maakte, is de tekening van Jezus in de gevangenis, met aan de andere kant de tekening van Barabbas in de cel. De fictieve tirade van Barabbas in die cel tegen Jezus is indrukwekkend. De tekeningen zorgen voor wat mij betreft voor een extra ster.

Details

  EAN :9789082953961
  Auteur: 
  Uitgever :Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum :  10-02-2020
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :153 mm
  Breedte :227 mm
  Dikte :32 mm
  Gewicht :595 gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :288
  Kernwoorden :  15-jarige;christelijke fictie;coming of age;evangelie markus;freerunner;historische roman;israël 2000 jaar geleden;rebel en dwarsdenker;reisavontuur israël;verzetsbeweging;wereld van vroeger;young adult