Beschikbaar

Korte beschrijving/Annotatie

Na een spannende reis door Israël met grote uitdagingen en een onmogelijke liefde keert Yoan terug naar Jeruzalem. Hij moet ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus.

korte beschrijving

Willem de Vink heeft meer dan twintig boeken gepubliceerd. Veel gelezen zijn het dagboek Goede genade!, de Tienerbijbel, zijn autobiografie Getekend, en het stripboek Jezus Messias, dat al in 140 talen werd uitgebracht. Al zijn boeken illustreert hij zelf. Dit is zijn eerste roman.

Recensie/Quote

Yoan, een jongen van vijftien, is gewend om zijn eigen zin te doen. Het liefst haalt hij halsbrekende toeren uit op de daken van Jeruzalem. Maar zijn vader sleept hem mee in het verzet tegen de Romeinen. Hij reist heel Israël door en komt voor steeds grotere uitdagingen te staan. In een wereld van discriminatie, radicalisering en geweld moet hij leren de juiste keuzes te maken. Na een spannende reis en een onmogelijke liefde keert hij terug naar Jeruzalem.Hij belandt in een heftige crisis als hij ooggetuige wordt van de arrestatie van Jezus en naakt wegvlucht. Niemand kan hem helpen. Hij zal zelf moeten ontdekken hoe hij kan veranderen in de jongen die hij echt is, in Markus. De auteur heeft een spannend en bijzonder boek geschreven, voor jongeren en volwassenen tegelijk. Een verhaal over boosheid overwinnen, volwassen worden en ontdekken wat liefde is.

Citaat van vorige beoordeling

‘Ik heb het boek Markus geschreven voor iedereen die ik een overstelpende leeservaring mee mag geven. Dit boek is een uitnodiging tot denken, horen, zien, ruiken, voelen, ontdekken, liefhebben. Ik heb daarbij niet alleen aan volwassen lezers gedacht, maar ook aan tieners. Het lijkt me geweldig als de lezer Markus dichtslaat en denkt: Hoe is het mogelijk dat ik dit allemaal heb meegemaakt. Nu weet ik wat ik ga doen!’ Willem de Vink

Quote uit recensie van vorig werk

Willem de Vink schreef een boeiende jeugdroman waarin hij pubers meeneemt naar de tijd van Jezus hier op aarde. Het karakter van Markus is goed geschetst en levensecht. We maken zijn worsteling mee en zijn groei naar volwassenheid met alle emoties die daarbij horen. Hij brengt de tijd waarin Jezus leefde op een mooie manier dicht bij de jeugd, zoals hij dat eerder deed met de populaire Tienerbijbel en het stripverhaal Jezus Messias.

Details

  EAN :9789082953954
  Auteur: 
  Uitgever :Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum :  10-02-2020
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :149 mm
  Breedte :221 mm
  Dikte :28 mm
  Gewicht :472 gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :288
  Kernwoorden :  15-jarige;christelijke fictie;coming of age;evangelie markus;freerunner;historische roman;israël 2000 jaar geleden;rebel en dwarsdenker;reisavontuur israël;reizen in de geschiedenis;romeinen in israël;verzetsbeweging;wereld van vroeger;young adult