Wat doen we met ons geloof?

12 studies uit de brief van Jakobus

    Beschikbaar

Korte beschrijving/Annotatie

De studies zijn geschikt om te gebruiken voor zelfstudie, huiskringen en gemeenten. De thema’s zetten aan tot nadenken en onderling gesprek.

korte beschrijving

KEES GOEDHART Kees Goedhart (1939) is voorganger, schrijver en zendeling. Hij was voorzitter van de Stichting Opwekking. Daarnaast is hij veertig jaar lang directeur geweest van Stichting Zending en Gemeente. Op achttienjarige leeftijd bekeerde hij zich tot het christelijke geloof. Hij voegde zich bij de opwekkingsbeweging Stromen van Kracht. Samen met zijn vrouw Fieke vertrok hij voor zendingswerk naar Zuid-Amerika. Na terugkeer in Nederland richtte hij de Stichting Zending en Gemeente op. Daarmee wilde hij stimuleren dat zending vanuit een plaatselijke gemeente wordt bedreven. Hij is één van de vaste sprekers sinds de eerste pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker binnen evangelisch en pinkster-Nederland.

Recensie/Quote

“Gebruik je verstand! Als je gelooft, maar geen goede dingen doet, dan is je geloof zinloos. Luister! Onze voorvader Abraham deed wat God van hem vroeg. Hij stond klaar om zijn zoon Isaak te offeren. En daarom zag God hem als een goed mens. Abraham geloofde in God, en tegelijk deed hij ook wat God van hem vroeg. Zo werd Abrahams geloof volmaakt. Toen gebeurde er wat in de heilige boeken staat: «Abraham geloofde in God, en daarom zag God hem als een goed mens.» Ja, God noemde Abraham zelfs zijn vriend. Jullie begrijpen dus dat je niet alleen maar moet geloven. Je moet ook doen wat God van je vraagt. Alleen dan ziet God je als een goed mens. Ook de hoer Rachab deed wat God wilde. Zij liet de spionnen binnen in haar huis, en liet hen later langs een andere weg weer vertrekken. Door wat zij deed, zag God haar als een goed mens. Als je gelooft, maar geen goede dingen doet, dan is je geloof waardeloos. Het is dan net zo dood als een mens die niet meer ademt.”

Inhoudsopgave

Inhoud Voorwoord 7 Hoofdstuk 1 • Werkzaam geloof 9 Hoofdstuk 2 • Van beproeving tot overwinning 19 Hoofdstuk 3 • Zelfmisleiding 27 Hoofdstuk 4 • Rijkdom en armoede 35 Hoofdstuk 5 • Dood en verkeerd geloof 43 Hoofdstuk 6 • De tong 51 Hoofdstuk 7 • Wijsheid en kennis 57 Hoofdstuk 8 • Waar komt al die strijd uit voort? 65 Hoofdstuk 9 • Deo Volente 71 Hoofdstuk 10 • Rijkdom: gevaar of zegen? 81 Hoofdstuk 11 • Volharding en geduld 89 Hoofdstuk 12 • Effectief leren bidden 97

Citaat van vorige beoordeling

De brief van Jakobus is een van de algemene zendingsbrieven in het Nieuwe Testament. Jakobus richt zich tot christenen van Joodse oorsprong die de leer wel kennen, maar hulp in het alledaagse leven nodig hebben. Het Bijbelboek is overwegend praktisch georiënteerd (‘Geloof zonder werken is dood’) en bevat een aantal sociaal-ethische voorschriften en aanwijzingen. Een mooie aanleiding voor Kees Goedhart om er twaalf studies over te schrijven onder de titel ‘Wat doen we met ons geloof?’ ‘Gebruik je verstand! Als je gelooft, maar geen goede dingen doet, dan is je geloof zinloos. Luister! Onze voorvader Abraham deed wat God van hem vroeg. Hij stond klaar om zijn zoon Isaak te offeren. En daarom zag God hem als een goed mens.’ (Jakobus 2:20-21) De studies zijn geschikt om te gebruiken voor zelfstudie, huiskringen en gemeenten. De thema’s zetten aan tot nadenken en onderling gesprek.

Details

  EAN :9789079859986
  Auteur: 
  Uitgever :Scholten Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum :  17-07-2018
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :145 mm
  Breedte :210 mm
  Dikte :10 mm
  Gewicht :163 gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :182
  Kernwoorden :  12 studies uit de brief van jakobus;kees goedhart